nak tanya pasal susu ibu..

Hi..sy nak tanya soalan sensitive sikit.. kalau breast ibu mengandung kecik, ada masalah tak nanti dari segi pengeluaran susu ibu selepas bersalin??

8 Balas

x ad istilah breast kecik ad masalah pengeluaran susu.. sy breast kecik juga sis.. da 2 org nk sy menyusukan.. nie mengandung anak no 3.. alhamdulillah.. susu melimpah2.. jaga permakanan.. jgn stress.. set kat minda susu banyak utk anak².. rezeki utk anak ad je sis.. lps menyusu, sis topup balik mkn.. sy dulu beli air rebusan organik.. 1 kali rebusan boleh minum 4-6 kali..

Breast kecil xde effect pun pada production susu. Kwn sy kurus,breast kecil susu meriah. Yg penting jadual penyusuan,jadual pam(jika bekerja) kena jaga. Pemakanan yg seimbang & bernutrisi juga air secukupnya penting. 3L sehari utk breastfeeding mom.

Tak ada masalah, breast saya sebelum bersalin pon kecik je.. Pakai cup 32 je 😅 tapi alhamdulillah susu banyak, anak nak masuk 7bulan & ada 2orang anak susuan iaitu anak buah saya & anak kwn saya sebab maknya tak ada air susu badan.

4y ago

samalah sis 32 😅 skng susu banyak sampai berurat2 breasts ni ha.. tp sejak anak masuk 2 bulan ni dia kurang minum susu time malam sbb dh boleh tido 6 jam xbngun.. bangun2 mmg susah saya nk gerak sakit sgt 😅😅 tp lagi dia membesar lagi lama waktu dia tidur malam kan? ada tips tak mcm mana nk redakan bengkak susu time malam? atau breasts kita akan kurangkan penghasilan susu time malam sbb baby kurang menyusu?

Xde kaitan ngn size breast pon..just niat awl2 nk susukan ank n sntiasa fk positif..insyaAllah ade susu tu😊

Saiz dan kuantiti susu lngsg xde kaitan..jgn risau..yg penting positif mindset

Xde pon puan...saiz breast xmenentukan kuantiti susu😊

Takde kaitan kuantiti susu dgn saiz breast 🤗💕

xkaitan sis..