Bersama suami hujung2 pregnant

sy nak tanya pendapat ibu2.. org kata elok bersama suami waktu da msk trimester 3 ni... supaya ada laluan.. Tp, belum apa2 sy dah rasa ngilu dan perut pun mcm mengeras2... terus hilang rasa keinginan.. bila sy xfikir pasal tu, baru ok.... bila start pula, saya rasa macam sakit lepas tu... sakit yg xth nak ckp mcm mn... Sy tkt, klo xbersama nanti susah nak bersalin. Anak last pun bukaan 2cm tu berhari2 smp kena induce sbb jarang bersama 😭😭😭😭 Apa ptt sy buat?#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

sis kena tau , stiap pengalaman bersalin x sama .. x septtnya bersama suami akan mudahkan bersalin .. itu rezeki masing2 .. sya anak no 4 pon 14 jam menahan contraction padahal x da pon bersama dgn suami dihujung2 pregnant tu sbb x larat and suami pon x brani kata nya😅 x da istilah kalau bersama dpt mudahkan bersalin .. cuma andai overdue , slah 1 induce semulajadi adalah bersama .. tu pon ada yg menjadi ada yg x .. try rajinkan diri berjalan, turun naik tangga ni kena buat setiap pagi .. mcm sya rmh mmg tingkat 5 x da lif pon .. hujung2 pregnant sya turun naik buang smpah setiap pagi .. kalau nak turun naik tnpa sebab idok laa den buat🤣🤣🤣

1y ago

Sbnrnya risau smp xleh tdo 🤣🤣 Dlu xmcm ni.. ada jgk tanda.. ni rs mcm jauh lg ni blh pergi..🫢