Alahan Muntah Non - stop

Hi . sy nak tanya memang normal ke muntah nonstop ni nak g memana susah . asyik loya nak muntah je . naik kete kejap je muntah . susah nak kerja 🥲#bantusharing #ingintahu #firstbaby #1stimemom

4 Balas

Kedua-dua kandungan saya macam ni. Yang 1st dulu 1st trimester je. Yang 2nd ni dah hujung 2nd trimester baru ok. Anak 1st dulu masih bekerja & terpaksa unpaid leave sebulan sebab asyik MC & EL😂 Puan banyakkan minum air ye. Jangan biar diri dehydrated. Semoga dipermudahkan urusan puan🌹

3y ago

Bolehhh. Kalau rasa lemah sangat boleh pergi klinik/hospital, biasanya Dr bagi iv drip & ubat tahan muntah. Pasal makan mungkin boleh cuba cari buah atau cereal ke yang boleh masuk. Saya macam tu. Sepanjang mabuk makan buah & cereal je. InsyaAllah semoga tak lama alahan tu😊

Semoga awk kuat ya, standby bekas, letak plastik n tisu untuk muntah kemana2. Sy buat mcm ni, dlm kereta pun muntah pening. Pakai baju n tudung longgar2. InsyaAllah masuk tri2 nnt ok

Virgin coconut oil boleh kurgkn morning sickness. Based on article sy baca kt google. Cuba la buat bau2

kalau alahan yg trok rsanya kalu prgi hsptl mgkn kna thn 1@2 hari...