Luahan naik train

Sy naik train g keje mostly yg bg sy seat mest chinese girl, ppuan melayu yg free hair and lelaki.. sy tgk ppuan melayu yg bertudung xde pun nk bg seat dkt sy even sy berdiri dpn hidung die.. hr2 sy observe.. mostly yg ppuan melayu bertudung ni bt dek je and main fone.. blh je sy nk husnuzon.. tp dh lame sy observe mcm ni.. ape masalah ppuan melayu bertudung ni.. xde ase kesian ke tgk ibu mengandung yg sarat atau mmg xde perasaan.. sy tlg malu untuk drg.. paling malu bile yg bukan islam sendiri pandang2 ppuan melayu ni dduk tp xoffer seat.. nampk tp bt2 x nampk.. kalau korg ade adik2 ppuan/ kakak n kenalan yg perangai mcm ni tlg la tegur bg prihatin skit.. main point sy bkn pasal sb nk dduk.. tp pade keprihatinan and awareness org.. kot la die ppuan islam mest lg fhm upenye hampeh

3 Balas

saya pun naik train pegi keje. sama je, chinese ke melayu indian, laki ke prmpuan. sy jarang2 jgk dapat duduk masa dalam train. takde yg betul2 prihatin dgn keliling. tapi saya tak marah pun. diri jela selagi mampu. cuma kadang dapat duduk. kalau polis bantuan kat station masuk train kejap suruh sape2 bangun, suruh saya duduk.

1y ago

Tula sedih kn sis bile tgk.. hrp urusan sis dipermudahkan

husnuzon je sis. 😊Even diorang tak pregnant pun mungkin diorang ada sakit yang kita tak tahu. Kebetulan je sis nampak macam tu. Saya pun pergi kerja naik train sis . takde issue macam ni. Bertudung ke tak bertudung ke bagi je seat. Think positive okay😉

Takda common sense je tu. atau diorang pun peknen jugak sis 🤭

1y ago

Sy awal2 pk drg pregnant jgk je.. tp sb ramai sgt jumpe mcm tu 😁