Luahan hati

Sorry ganggu.. sy ase nk luah sy kecik ht.. sy jeke yg xsuke bile sy ckp ‘ xlarat atau pnt’ then org lain yg dh ade anak 2-3 org ckp “ baru bpe bulan pregnant, nt dh sarat lg penat.. ni bru sikit” sy tau lah dh sarat lg penat.. tp xkn lah xblh nk luah ckp pnt n xlarat.. mcm lah drg mase 1st time pregnant xpernah luah ase xlarat or pnt.. jgn la bile dh ade anak ramai mcm ase die je kuat n tau semua bnde.. mcm seolah salah plak ade ase pnt ni.. sorry la sy geram. . Xleh ke jd supportive skit.. #firsttimemom

2 Balas

Biar je org nk ckp apa sis...kita yg lalui, kita yg rasa...lain org, lain rasa...mcm saya sdri, ank 1st kuat sihat elok kerja naik turun tangga..angkat fail...dduk lama kt kerusi...ank 2nd, lain plk...bed rest 3bln...lps tu baru agk² ok.. skrg ank ketiga, bedrest dr awal pregnant..skrg 15w... suri rumah...lain rasa dia sis... ank 10 skalipun, klu dia nk condemn org lain yg merungut penat...dia xkn bgtau ank mana dia penat...dia akn ulang² yg xpenat tu lah.. jgn down, bila org xstuju kita penat waktu pregnant...dia, dia...kita, kita... plg penting, kita baik² saja...jaga emosi kita...kita sihat, bby pon sihat...🫂

1y ago

Thank u sis untuk nasihat ni..

Saya preg anak ketiga pun cepat letih , baring je . Biarkan aje apa org nak cakap bukan dia tahu macamana kita rasa

1y ago

Baik sis.. ingtkn drg akan memahami.. tp nk jgk tnjk lebih.. ntah la..