3 hari rules makanan bayi 6 bulan

Sy ikut 3 hari rules,dan anak sy menolak bila bagi ayam dan ikan bilis. Cuma nak makan sayur je. Then kakak ipar sy cakap disebabkan sy tak inroduce anak makan ayam n ikan awal² so dia taknak makan ayam dah. Sy jadi down. Salah ke saya? Dia cakap nnt anak sy takde protein. #firstmom #bantujawab #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Baby ada preference wak. Kadang dia makan pun ikut mood dia. Anak sy 2nd day makan. First time bagi suka, 2nd time of the day dia takmau. Harini pagi dia takmau sgt. Balik petang dia pulak gelojoh. Sy pun buat 3 days rule sis. Dari anak pertama. InshaAllah ok

1mo ago

Bagi anak makanan yg sama 3 hari berturut2. Bubur + carrot 3 hari, bubur + sawi etc. Tak campur macam2 lagi sebab nak eliminate alergies

tak salah lah awak. takpe. keep on offer, lagipun anak masih dalam fasa nak mencuba. jangan giveup 💪🏻

1mo ago

terima kasih. lega saya