Assalamualaikum hai nak tanya

Sy dh lewat piriod seminggu,nk cek takut hampa,tapi ni tertiba perut belah kanan sakit..sgt nk gerak x selesa kenapa ye#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Betul, jangan takut untuk check sbb takut hampa. Tapi lagi takut kalau tak check awal2 dan tak dapat detect komplikasi pada awal2 kehamilan. Nanti dah lambat takut bagi komplikasi yg lagi teruk untuk ibu. Exp saya ectopic sampai kena potong fallopian tube sbb kandungan dah besar sgt di luar rahim, kalau dpt detect awal lagi maybe fallopian tube saya masih boleh diselamatkan.

Awk jgn takut. Check shj. Kalau berterusan sakit sila ke klinik. Saya dulu ectopic mcm ni lah tp sakit perut belah kiri. Saya doakan awak bukan ectopic mcm saya ya. Tp seeloknya check upt utk tahu in case apa2

11mo ago

Kakak saya ectopic juga tp bleeding. Saya 5w tak sempat bleeding cuma dah sakit sgt kt perut. Mmg sakit & berturutan, tak sama mcm cramp.