Upt positif, tapi scan tak nampak kantunt

Sy dh lewat period utk bulan 12.period mmg tak teratur tp kalini xdtg2 period. Ada tanda2 mcm skit breast, pening, mual, cpt moody, kerap kencing, cpt letih semua, selalu kentut n sendawa. Tp scan td dr ckp cuma nmpk dinding rahim menebal. Dr surug rpt lg 2 minggu. Tp sy dh try upt lain2 jenama. Naik 2 line cuma nmpk weak positive. Sy buntu, adakah hormon atau benar2 hamil.. 😢 #ttc1year

Upt positif, tapi scan tak nampak kantunt
1 Balas

Hmm mgkin awal lagi sis punya kandungan tu yg line dia samar2 , lepastu scan mcm samar2 jgk kan. Mcm saya haritu check upt positif waktu baby 4 mggu, lepastu saya tggu lagi seminggu waktu minggu ke5 tu saya pergi check klinik Kk terus, then dr scan nmpk bjik kecik dgn kantung alhamdulillah nmpk awal. Sis tunggu lagi 2 mggu mcm dr suruh, inshaAllah baby ada tu, maybe kulit perut tebal atau baby baru sngt nak jadi tu yg tak brapa clear, inshaAllah saya doakan sis dipermudahkan urusan dan moga baby sihat cepat mmbesar bagi dia nmpk sikit bila scan hehe

2y ago

Ye sis tula lain org lain kulit perut dia, saya plak kulit perut nipis tu yg senang nmpk kot. InshaAllah saya doakan sis dimudahkan urusan amin! Moga baby sihat jaga makan ye sis, waktu ni jgn buat kje berat sngt ye🤲🏻🌹sama sama sis👍🏻