Pregy lepas gugur tanpa period pertama

sy dh lewat 2hari dri darah gugur,adakh pregy lgi? ada x yg gugur n pregy tnpa period lepas ggur tu? lewat berpa hari korg chek upt?

2 Balas

Jangan check upt terlalu awal.. Saya dulu check upt sebulan lebih lepas keguguran, memang upt positif.. Tapi 2 mnggu lepas tu saya period, rupanya tu cuma false positive, doctor cakap kesan hormon drpada keguguran x habis lg.. Kalau upt awak positif, tnggu 2-3 mnggu utk test lg, kalau masih positif, pi scan kat klinik utk confirm kan..