Nk tanya sikit

Sy dh 35 minggu pregnant..normal ke Sy Masih belum rasa apa2 dekat baby Sy..bukan x sayang tapi tu laa mgkin Sy rasa Sy belum bersedia jadi ibu.. kadang2 rasa bersalah.#firstmom

5 Balas

Mungkin 1 st time mom kot, tambah2 pregnancy yg kita x jangka pun. Cuba terima perlahan2, insyallah awk akan rasa lebih baik. Bukan senang kita nk adapt & jd ibu. Mesti fikir tanggungjwb besar bila da jd ibu, x boleh nk buat benda yg kita suka, x boleh nk bebas sebelum kita ada anak, tp yakin la bila ada ank, awk rasa lain, walaupun x bnyk prasaan tu, insyallah bg masa & ruang dlm diri awk utk adapt perlahan. Jgn push sgt. Kita je kenal diri kita mcm mana.

sebab first time rasanya... saya pon tk rasa sgt n saya dengan baby biasa tk ngam hahah tk minat budak .. tapi suami suka budak dia yg encourage saya untuk rasa sayang n excited haha dia suruh saya borak dengan kandungan tpi saya tak reti .. dia jela selalu borak2 .. InsyaaAllah nnti baby kluar terus rasa syg tu datang ...

4mo ago

Sy awkward nk ckp ngan baby, suami sy laaaagi la klu x suruh usap perut jgn harap dia nk usap. Jauh skali nk berckp ngan baby 😅. Sy first time mom jgk, mmg menunggu 2 tahun utk dpt anak, bila da pregnant sama lah sy dgn tt x dpt nk rasa apa sgt pn. Suke je la akn dpt baby, tp perasaan sayang ke apa ke susah nk ckp sbb belum jumpa baby lg kn. Pengalaman first pregnancy dlu miscarriage, wlopon masih bru x sampai sebulan tp sedih dia tu lain mcm. Kte syg tp xde apa yg boleh ditunjuk or ungkap pun.. we just know it’s part of us.. bila hilang, sangat sakit. Tp masa ada, xde rasa apa :)

Nk kena rasa apa sy pn xtahu haha.. first time mom here.. sy just fikir nk cepat2 bersalin je nk jumpa baby. Klu skrang baby dlm perut, mmg x rasa pape sgt.. nk bckap ngan baby pn rasa awkward

insyaAllah bile bb dah kuar nnt..sis pandang je muka bb terus je jatuh cinta dan sayang pd dia

Tgu lh nnti bersalin.. mestiii ade rse punya..