Scan jantina

Sy dah msuk 19wks, biasanya nak cek jantina tu wks ke brapa ya? #firstmom #firstbaby

9 Balas

awal² peknen 4 minggu sy da dpt rasa anak ni boy... mmg masa scan 10 minggu da nmpak and tau jntina...and doc pun terkejut cuma doc kata kita scan lg minggu depan tgk. anyway sy mmg tiap minggu scan baby untuk monitor development and sy buka 2 buku pink, buku pink kk and swasta... so masa scan 13 minggu da confirm jantina jelas. masa 18 minggu sy buat 5D scan mmg terang nmpak BOY. sy mgm x miss semua scan especially mcm NT scan tu mmg sy buat. dan buat semua test untuk test kromosom. sy pun 1st time mom.amd 1st pregnancy

7mo ago

saya mcm saya sis . baby boy senang detect sikit , mcm saya kebtulan masa buat NT scan tu dia tunjuk . hihi nampak pistol n masa 18weeks nk double confirm , n yes mmg boy . kali ketiga masa 20week scan kat kk masa appointment tu mmg boy 🥰

Pengalaman sy scan gender 20 week keatas..sy buat detail scan dlm 20-24 week mcm tu.. alhamdulillah bila buat detail scan rasa lega sbb tau bby dlm kandungan baik² saja dan dpt tau gender bby

sy 16 week doc da dpt tgk jantina bay.. alhamdulillah baby bagi kerjasama..hihi kalau baby girl ssh sikit nampak..baby boy senang..terus nmpk pistol dia😄😄..tgk pd kerjasama baby juga

Saya masa 17 week dia tutup sekali 18 week dia kangkang tapi doktor tak boleh bagi confirm jantina apa sebab rata jer,kena tunggu 5 or 6 bulan kandungan baru tau gender😅

18minggu da bole tau gender bby. tapi kena tengok kerjasama dari bby jugk. kadang² bby sorok. tunggu 20 minggu keatas inshAllah da bole nmpk.

dah boleh nampak dah seawal 16weeks. saya 17weeks dah tau jantina🤭

7mo ago

betul² tak kesah lah gender baby tu apa janji baby sihat dalam perut🥰 saya pun ingat nak baby boy tapi dapat girl, apapun syukur sangat😘

20 week ke atas ok la.. kdg² x nampak jgk.. atas baby duduk mcmna.

saya 17weeks dah tahu jantina baby saya

The best 20 weeks to 24 weeks