Kaki gatal sangat tapi xde ruam STRESS

Sy dah masuk 34weeks, kulit kaki gatal sgt² xblh tahan nk garu, malam² susah sgt nk tidur sbb duk garu je. Ruam apa semua takde..ada tak mommies lain yg mcm ni? Ni baru je start sebelum ni xde pulak gatal² mcm ni 😭😭 stress setiap malam selalu tak cukup tidur.

7 Balas

Sama..saya dari 2nd trimester lagi..mula ingat nyamuk takpun hama ke dkt tmpt tidur..siap basuh cadar apa semua tp sama jugak gatalnya..rupanya pembawakan 😢 hadap jelah huhu sedap mengaru tp bila tengok kaki menangis tengok seni 🤣🤣 suami tolong sapu minyak panas, lega la sikit..abis berbotol minyak panas sepanjang preggy ni hehe

1y ago

Buh minyak cap kapak sis..sedap je berangin..lg 1 ada org share tips tidur tinggi kan sikit kaki tu 😊 semoga dipermudahkan urusan sis..sikit je lagi 💪🏼

kawan saya pernah alami, sampailah lepas bersalin. baru dengan gatal2 tu hilang. orang kata, alahan masa mengandung. keep strong ye. jangan garu pakai kuku, nanti lagi melarat. cuba rendam kaki dgn air suam garam.

1y ago

haa tu laa, doktor pun dah pesan cmtu.. ni mandi dgn air garam pun masih bergitar malam² 🥲

sye masa pregnant anak 1st. start trim ke 2, tiap2 hari gatal garu smpai luka2. pergi klinik doktor bg krim sapu, ok skjap, lpstu jd balik. lps bersalin baru hilang gatal2 tu 😂.

sama....hbis kaki berparut,buruk ngat tgknya..tp nk bt mcmna,mmg gatal giler sedap menggaru smpai melepuh kulit,betis hbis berparut..sabar jela..xlma dh nk bersalin ni dh 36w dh..huhu

1y ago

huhuuuu berseni laa kaki² kita yaa mommies 😭😭😭

sy pun gatal kaki. bila pregnant je mcmtu😅 habis berparut kaki. tp bila masuk trimester ke3 gatal tu hilang sndiri..tggal parut je

Sy pun kena macam ni.. Sy sapu bedak kurang sikit gatal. Boleh tidur lena

sama.. tapi gatal dekat jari2 kaki jee tu pun stress😭