Tanda2 nak bersalin

Hi, sy dah 29 weeks. Lately ni sy kerap rasa mcm sengugut n rasa mcm berat bhgian perut bwh. Tu maksudnya baby dah dekat bawah dah nak bersalin ke? Atau tu normal utk awal 3rd trimester? #firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Tu di panggil braxton hicks,contraction palsu,so normal kalau rasa camtu,kecuali ada leaking or bleeding baru tak normal,tu tanda nak bersalin dah jawabnya.Kalau takde apa2 tanda keluar,normal jer.

hai. berat bahgian bawah perut tu normal sebb bby da berat and dia memang akan turun ke bawah. rasa macam sengugut tu pon normal sebb nak bagi badan kita sedia waktu bersalin ni.