Low lying placenta

Sy dah 20w tapi masih ada low lying placenta. Semalam check uri masih tak naik lagi. Ada tak mommy2 sini yang pernah kena n naik tak uri before 28w? Mohon share. Risau tak terkata.

5 Balas

sujud lama .. if jumpa bidan bertauliah kalau berani pergilah berurut naikkan placenta.. tapi awak bru 20week ada bnyk masa lagi untk placenta naik . bnykkan berdoa mohon dripada Allah . sujud la lama2 ..

11mo ago

betul sb tu saya mention kalau berani sb bnyk sgt bidan tangkap muat skrang .lagipun untuk jumpa bidan bersalin skrang yg mahir tu susah kcuali duk kmpung . semoga ada keajaiban untuk kamu ☺️

saya haritu scan kk low lying placenta, tapi dr kata okay je sebab baru week 20 nanti dia akan naik. Then saya buat details scan week 22, okay je uri. Better buat details scan untuk kita tahu

11mo ago

Alhamdulillah. Seronoknya baca. Ye sy mmg details scan dgn private. Kk chckup, private pun sy chckup juga. Dkt private la yg scan btau sy Low lying placenta. Apa je yg awk buat utk naikkan uri balik ye? Boleh share? Nnt 22w sy pegi scan balik.

Sama saya pun kena low lying placenta masih tercari tips untuk naikkan semula skrng 21w6d

11mo ago

Tu la. Risau dibuatnya kan. Sedih pun ada semua pergerakan mmg terbatas la. Takut tetibe bleeding ke apa tak pasal2 kena stay hosp. 🥲🥲. Sy doakan uri awk naik secepat mungkin ya. Aminn

awk. mcm mana nak tahu low lying placenta tu? check dkt mana? kk ke

11mo ago

Sy dapat tahu masa 16w. Memang scan dekat private baru dpt detect uri dekat bawah. Bila doc scan tu mmg jelas kite dpt tgk uri tu. Kalau dkt kk, mmg tak perasan. Awk g buat detail scan, if betul uri dekat bwh, kite banyak2 doa n buat apa yg patut. Kalau tak, alhamdulillah. 😊😊

sujud lama..

11mo ago

Tq. Awk penah kena juga?