35 weeks baby transverse lie

Hi.. sy da 35 weeks.. anak kedua.. sblm ini anak bersalin secara csect. Ada ke peluang utk beranak normal yer memandangkan anak 1st da masuk 5 tahun. Sy xnk la csect lagi.. tpi baby dduk melintang pulak.. klau bole nk cuba normal.. tp sy xtahu rsa contraction, sy xde pgalaman sbb anak 1st 35 week da kena operate sbb placenta previa. Biasanya brp weeks yer dah mula trun tanda2 nk melahirkan? ? #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

3 Balas

kawan sy mcm sis. anak kedua ngn 1st jarak 5 tahun. anak 1st dia emergency czer. anak 2nd dpt je normal cuma kena induce sbb dia ade gdm on dc xleh lebih due 40 weeks. cuba google senaman yg boleh bantu kepala baby pusing bawah sbb dia boleh pusing smpai week 36 je. lps tu dah susah n x boleh dah sbb rahim dah padat. sllu klau baby melintang ni selain senaman, doc akan cuba ECV dulu. cuma sy x pasti klau dh ade history czer boleh buat ECV ke tak. klau ECVx berjaya tukar position kepala baby, mmg dh kena ready utk czer jugak. turun tanda ni pun xleh nk ckp jugak week brp start. ade org week 36 dh bersalin. week 33 or 35 pun ade. yg overdue smpai 41w baru bersalin pun ade

pengalaman kakak ipar dulu dia pergi berurut perut dgn bidan kmpung.. alhamdulillah boleh beranak normal

Doc blh pusingkan.. nama procedure tu ecv. cuba tnya doc balik.