Gugur 6 weeks, kantung 0,perlu pantang ke?

Sy cek semlm kt klinik sbb ad bleeding mcm period, kuar ketul2, then doc scan, kantung 0 x nmpk ap2 & mybe gugur 6 weeks, so sy perlu pantang ke? then ad gap ke utk sy blh bersama dgn suami smla #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Kalau nak jaga betul2, kena pantang jgk tu. Sy smpai a couple month jgk kot gap bersama dgn suami. Yup kdg2 6week kita mcm xsempat merasa pregnant pun. Tetap kena jaga. Sbb still uterus tu luka sbb keguguran. Ntah, I keep in mind to at least be sure I’m gonna be okay, if ada rezeki for another pregnancy. Tak kejar2 nak cepat pregnant balik, tapi jaga diri dulu. Tapi Kalau nak ikut style moden, paling2 pun 14days je.

atleast pantang 2minggu sis , saya pon sama cuci rahim 12weeks sebab kantung kosong . Doc memang bagi cuti 2minggu