Klau kita bersalin dan berpantang kat Melaka apa perlu kita bagitau misi kat klinik sana ye?

Sy buka buku pink di Kedah Sebb menetap disini..cuma nk bersalin dan berpantang sahaja di Melaka rumh mak ayah tiri disana..kita just ckp nk buka buku tumpangan sahaja kn? Buku pink memang wajib bwk masa disana cuma nk bagitau misi disana jela maaf berterabur 😅#pleasehelp

11 Balas

Saya tinggal Putrajaya, bersalin pantang di pahang . Apa Yang saya buat sebelum Balik, inform kkia Asal nak Sambung ke tmpt bersalin, kkia akan mintak alamat pantang, hospital Dan klinik Apa Yang Kita Sambung checkup and last checkup di KK Asal. Selalunya nurse KKia Asal akan double check buku pink, bagi complete vitamin sblum pindah. Da smpai pahang, saya uruskan terus kk sini, mintak Tarikh baru atau follow Yang nurse kk Asal bagi. Alhamdulilah semua nurse2 baik je permudahkan urusan saya

sy checkup Selangor, tumpang di melaka. bgtau nurse kt KK slangor bila nk balik. sbelum balik melaka, sy call KK alor gajah, ckp dari KK serendah nk tumpang checkup & bersalin di melaka. then KK AG bg nombor KD (klinik desa) melaka pindah utk ambik appointment and so on. check up mcm biasa then bersalin di Hosp Melaka. buku pink wajibul bawak kemana2..

Saya dulu masa mengndung checkup kt kk penang , pastu dh hujung2 nk bersalin saya tnya misi kt kk tu mcam mna , pastu misi ckp pa apa yg perlu bt , masa balik perak sya call kk dekat rumah mak ayah sya tnya n bagitau nk smbung checkp , nnti dorng bagi tarikh appointment nnti dtg bawak buku pink n smbung checkup mcam biasa

call dulu kkia bahagian ibu n anak,bgtahu cek up dkt kedah tapi nak bersalin dkt melaka..nanti bgtahu dah berapa weeks,tanya hari apa boleh dtg,bgtahu alamat rumah mak ayah..sbb sy skrg cek up dkt kk batu berendam,pernah la tgk ade yg xleh buka buku sbb misi in charge xde..so call dulu yer..

saya checkup dekat Johor berpantang dan bersalin di Perak. week 34 saya blik Perak terus walkin pi kk bgtau sekian2. nnt Dorang noted kita as kes transfer in. mcm saya Dorang x buka buku just catat dlm kertas ja 🤣 Sbb kita tumpang kjp ja kan. tp buku pink kita kena la bawak

boleh buka buku kat mana kkia .. yg penting bila nak pindah tempat checkup .. kena ckap tranfer kt kkia yg awak nak pndah tu .. kan senang .. bersalin ni mana² jer .. asalkan ada buku pink tu .. sya bnyak pngalamn pindah² ni .. salam saya dari sarawak .. 😊😊

2y ago

sma² sis.. skdar berkongsi pengalaman .. smoga di permudhkan ya sis.. 🙏🥰

Sy buka buku dkat kelantan nak bersalin kat kedah, gtw misi dkat kelantan kata nk balik bersalin sana, pasto col klinik dkat kedah ckp nk sambung check up sbb nk bersalin sni

ckp dgn nurse masa checkup dkt kedah, nak pantang n bersalin dkt melaka. nnti dorg bagi surat. buku pink jgn tgl kt kedah lak nanti.

Semasa kita bagi buku pink kita harus bagitahu alamat yg kita nak menetap

klu call tak angkat kena walk in ke sbb saya dah call tak dpt

2y ago

ok. terima kasih😊