First trimester (teringin)

Hi. Sy bru masuk 9weeks. Tapi teringinnnnn sgt makan mggi kari. Agak2 boleh tak ye? Atau tak elok untuk kndungan sbnrnya?

5 Balas

kalau nk ikut mmg x digalakkan mknn segera ni sis, tp klau nk mkn jugak, 2 3sudu boleh la .. mcm sy dlu cikedis ngidam nya, amik 2 3kli kunyah je, n terus teguk air sbb mcm nk bg perut lega .. gitu la 😅 jdi la lepas ngidam

3mo ago

Itulah. Bila tak pregnant tkda rsa pun nk mkn. Tapi bila da prgnnt, teringin tu mmbuak2. Dah cuba tahan berhari2 tapi mmg asyik trbyg je 😓😓

Saya dh brpa Kali mkn Maggie , SBB teringin TPI Saya dh stop tk mkn dh, boleh mkn jgn kerap sgt

3mo ago

Tula. Baik terima kasih sis ☺️

boleh makan, tapi sikit je. kalau betul2 craving 😁.. kongsi dgn husband ke

3mo ago

Tulah 2/3 sudu ckup da kot. Sbb nk rse2 je hehe

mkn lah ckit jek

3mo ago

Baik terima kasih ya ☺️

makan sikit jer

3mo ago

Baik thank you ☺️