Mengandung ke tak??

Sy brsalin 11/2022.. smpai skang xdtg period.. sy fully breastfeeding.. ank sy bru 8 bln.. sy slalu check upt tiap2 bln.. sblm ni xnaik double line.. harini check naik double line.. agak2 sy pregnant btul atau hormon je? Risau sgt sbb sy dh prnah branak jarak dekat..ank first 8/2021.. ank kedua 11/2022.. then kalau mngandung lagi.. jarak dekat jugak.. #seriusnanya #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

anak kita sebaya lahir 11/2022, cuma saya masih blm berhubungan, last berhubungan pun masa pregnant 10w, bila dah ada hasil, dah x fikir nk berhubungan dah, saya ckp dg suami selagi x psg implan, tdo asing dulu, kira kitaorg dkt setahun dah asing2, sbb seblm ni anak2 semua dah bsr, saya pakai implan 6 thn, suami teringin nk ada baby lg, kita pun ikutkan je, bila dah dpt baby lg ni x best lgsg, sbb anak2 semua dah bsr, hdp berubah 360 darjah, myb saya bkn seorg yg suka budak2 kecik,kalau nk bersama dg x pasang apa2 pencegah lg, mesti lekat, kalau pregnant lagi saya lah org pertama yg akan lari rumah dulu😭

1y ago

penyabar jgk suami awk , hampir setahun tak bersama . nape tak pakai implan lg ?

sis....mcm mna skrg?sis prgnt ke?sy pun bsalin 11/2022..ni dh delay period 4hari..check upt double line tp samar2....tu pun result sejam selepas..sis cm mna.sy pakai iucd..

sis....mcm mna skrg?sis prgnt ke?sy pun bsalin 11/2022..ni dh delay period 4hari..check upt double line tp samar2....tu pun result sejam selepas..sis cm mna.

1y ago

dh pergi scan.. mmg pregnant dh 5 mggu.. sy was² sbb sy xdtg lasung period lpas brsalin itu hari.. skang thu² dh pregnant lg.. sis try check balik 3 4 hari lg.. mngkin line makin terang.. klau makin terang.. sah² pregnant

sis try check balik nnti. klau smkin terang.. mungkin pregnant.. rezeki allah nk bg rapat2

kalau takde pakai apa apa perancang, possible untuk pregnant tu still tinggi sis.

Sory nk tnya awak ada tanda apa apa tk

1y ago

xde.. sy saje² try test sbb beli test bnyak.. sy & suami same² trkejut.. xsngka naik double line.. sbb 3 hri sblm tu try test xnaik pom double line..

try scan dkt klinik..

1y ago

ok tp xthu bila nk prgi.. tkut awl sgt.. slalu tgok last day period.. ni period xprnah dtg lpas brsalin.. jd xthu nk kira bila bleh prgi scan..