38 weeks 4 days ada brown stain

Sy biasa pakai pantyliner so sy prasan pagi ni start ada brown discharge tpi tidak byk & hanya stain. Smpai ke ptg msih ada stain. Contraction & leaking belum ada. Bila google, jwpnnya cervix has begun to dilate but active labour may still be days away. Masih okay jln² & buat krja rumah. Baby pun bergerak & cukup 10 kicks. Ada yg begini? #BrownSpotting

3 Balas

Sama dengan saya. Mula2 pergi hospital, 1cm kena balik. Selang 2 hari, keluar lagi spotting tu. and track contraction guna apps contraction counter. Check bukaan dan 2 cm. Doctor terus bukakan jalan dan warded. Esok baru bersalin itupun ecsec. Kalau hospital dekat dgn rumah, saya sarankan bila dah selang 5 minit contraction baru pergi. Tp kalau hospital jauh, awak pergi je pac.

4mo ago

terima kasih kerana share. sy pun elakkan prg hospital tlalu awl takut kena admit awl pula haha skg dah mula rsa contraction. start jm 2am hri slasa tu tpi msa tu rsa mcm senggugut je, mungkin false contraction. sb contraction yg mula kelmarin lain skit rsa, lbih sakit dri senggugut. dri selang brapa jam & skg dh smakin kerap huhu hospital pun tak jauh dri rumah.

Saya dah overdue 40 weeks dan kena serah diri 12hb. Saya pun keluar brown spotting tu dan perut mengeras, tanda lain tak ada lagi. Semoga dipermudahkan

4mo ago

berapa hari awk dh start keluar brown spotting tu? perut mengeras tu mcm mna ya, ada rsa sakit? sy kdg² rsa period pain yg senggugut tu huhu smoga awk dipermudahkn juga ❤️

mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin