Belum period lepas bersalin

Sy bersalin awal bulan 2 dan smpai sekarang bulan 8 ni sy masih belum period lagi. Sy fully breastfeed anak. Normal ke kalau belum period lagi? Risau jgk ni. Ada terbaca org kata kalau fully bf boleh jd jgk tak period smpai 2 tahun tu selagi bf. Betul ke tu? Ada sape2 yg berpengalaman jd mcm tu tak? Boleh share pengalaman ibu2 tak? #firsttimemom #Sharing_dong_Bund #bantujawab #SeriusTanya #firstmom #bantusharing #ingintahu #firs1stimemom

5 Balas

normal if fully bf..tp masih ada waktu subur n possiblely utk pregnant jugak