berhenti makan pil perancang

sy berhenti mkn pil perancang awl tahun ni, bulan lepas period dtg mcm biase, tp banyak lebih drpd sebelum2 ni. bulan ni period dtg lewat, normal ke? #seriusnanya #bantusharing

6 Balas

Normal..sbb tgok hormon badan..Ade org hormon stabil n ade yg xstabil..mcm sy xstabil..start cucuk depo 3 bln xperiod,pastu ujung bulan 3 cucuk depo lgi,lgi seminggu nak ujung puasa bru period..period pun kuar sikit² n xteratur..3 ari lepas dah xkeluar period tapi smlm blh keluar lgi,hormon xstabil..Dahlah period senggugut mkin skit bila bersalin ceazer ni terasa sakit sgt² nak buat kjew pun xlarat tpi demi anak yg msih kecil paksa gak kuatkan diri..Ni sy share pengalaman sy..Hope bermanfaat utk momy² semua..