Ada suggestion x untuk sembelit

sy baru pregnant 5w, 3hari dah tk membuang.. any suggestion buah atau something yang boleh buat sy membuang air besar. tq ibu2

2 Balas

minum air 0 banyak setiap hari,sekurang²nya 2 liter sehari. banyakkan makan buah yg kaya dgn fibre dan sayuran hijau

8mo ago

sy memang tak boleh nk telan nasi skrg, minum air Dutch lady strawberi je boleh dengan mknn yang masam, pedas 😥

Try beli buat naga, betik, pisang.. Lpstu bykkan buat pergerakan.. In shaa Allah lancar.. Sy buat cmni.

8mo ago

Yeke.. Kena kurgkan la cmtu.. Tkpe try mkn buah jelah..