Sakit ari-ari 14 week

Sy Baru je masuk 14 week 2 days..pinggul n ari2 Ada Rasa sakit..tpi on off lah.. adakah normal?

3 Balas

Hi. My first pregnancy was like this. Doc said it’s due to pelvic starts to adjust with the pregnancy. Basically badan kita try nak adjust room for baby, nanti kan nak besarkan. So muscle pain pun ada kadang kadang. If selalu sangat sakit & worsening, try have a check ok mommy?!

4w ago

Yesss, normal normal. Sebab tulang, muscle semua nak adjust position untuk bagi ruang baby besar nanti. Kalau sakit sangat just try to have a check dekat klinik tauu!!

saya baru tanya nurse pasal ni. dia cakap normal sebab baby membesar dan nk bukak laluan kedudukan baby. nurse cakap akan ade masa memang sakit sangat. sekarang pun saya dh tak tahan, 14w jgk. kdg x rase kaki ni pijak lantai sbb pinggul sakit sgt.

1mo ago

sya pn tgah rasa mcm ni 14 week kdg risau jw haishh

biasanya saya bila kena mcm ni, memang saya akan pakai bantal preggy Ushape yang besar tu. alhamdulillah so far selesa. kadang badan nak rasa tilam empuk² gituhh