2nd Pregnancy after 1st born 1y3m (czer)

Hi. Sy baru cek upt naik 2 garis. anak 1st baru 1y3m dgn kelahiran melalui czer. Sy jadi risau sgt jika ad kompilasi pada 2nd baby ni sbb jarak dekat dgn 1st baby due to czer. Mohon pencerahan/cadangan atau kata2 semangat utk sy. #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

anggap itu rezeki. just prepare utk fizikal dan mental sbb ibu akn jd penat. communicate dgn husband supaya bantu sekali utk handle si kakak/abg. sy tgh go through this phase (anak 1y4m, czer), now kndungan 21w. nanti by 32w ada appt dgn dktr pakar utk tgk previous scar. dkt situ baru blh review sama ada blh vbac or elective.

8mo ago

alhamdulillah nurse tak marah, cuma dia risaukan mental kita..sbb nk handle toddler yg tgh lasak. tiap2 kali checkup misi mesti tny condition mental sy dulu. mcm sy, dktr sarankan utk wean off sbb sy rasa xselesa dkt tmpt scar (menyucuk2). as for now klu nk tidur mmg agk xselesa kt tmpt scar. so kena slow2 tukar position utk elak cramp.

rezeki..just prepare diri