Baru buat pregnancy test kit

Hi..sy baru berkahwin dua bln lepas dan sy baru dpt positive result dari pregnancy test kit smlm slps beberapa hari period delayed..jd sy nk tnya pndpt apa yg ptt sy lakukan selepas ni?..sy buntu xtau nk bt apa dlu..ptt ke sy beli another test kit dari farmasi sbb sy try test kit dari shopee..tkt gak sbrnnya tu false result..#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

7 Balas

Alhamdulillah and tahniahhh sis. Sis jaga diri je. Jangan lupa macam folic acid. Beli kat farmasi dulu. Then makan daily. Tu untuk kuatkan rahim. And start taking care yourself, jaga makan, jangan buat kerja berat2. Nanti dah 6-7w kalau nak try scan pun boleh. Tapi depends ada yang dah nampak kantung ada yang tak nampak. Tapi sepanjang masa tu if ada continuous spotting/ bleeding terus ke klinik ye. Sebab tu abnormal sign. Take care mommy ❤️❤️

hi sis, sis simpan jer test kit tuh..tggu dlm 6weeks gitu if still same condition thn sis gi check kat clinic, dah blh scan sbb klu scan awal2 pun tk nmpk lg sis, nnt doc sruh repeat scan. Tpi klu sis nk kepastian sblm gi check kat clinic, dlm seminggu lg sis check blk la gne test kit if result still same keep those test kit and paling penting jge kesihatan and mkn minum early pregnancy yek. Jge elok2 😍

tahniah..sy dulu lewat 2 hari je period terus check psitif..then beli lagi test,buat lagi still psitif.esoknya pergi klinik,doc kasi tarikh buat buku pink..sekarang dah 15minggu..

2y ago

sy buat 10minggu je..da ade buku..ikot jadual kat klinik ibu & anak tu

lepas seminggu nanti test lagi sis.. ☺️ Saya pun mcm tu dulu maklumla anak first 🤭 Paling kurang pun 2 minggu pastu dh boleh bt test ye..

positive dh tu. xpyh beli test kit dah. boleh ke klinik berdekatan utk confirmkan. booking appointment utk bt buku pink

After a week test again awak - pastu nanti pergi klinik buat confirmation scan

Try lagi beberapa minggu………..