Hi mommies, pernah tak alami sakit tekak dan batuk semasa pregnant? Apa solutionnya?

Sy alami sakit tekak dan batuk. Selain byk kan minum air suam. Any suggestion utk ubat atau lozenges yg blh diambil semasa mengandung 1st trimester ni 😕#firstbaby #mommybuntu #1stimemom

2 Balas

sye minum ubat batuk dr klinik khas untuk ibu mengandung. time 2 batuk teruk sangat, sampai muntah keluar air liur. lepas consume ubat batuk brand PROSPAN yg klinik ibu&anak alhamdulillah lepas 2kali batuk hilang. ubat batuk nie berasaskan herba, in Shaa Allah selamat untuk mommy & kandungan.

minum air lemon suam. Sy minum je wktu mengandung dulu. Wktu mengandung x digalakkn mkn ubat batuk wlupn ada ubat yg boleh ibu mengandung consume.

4y ago

Yeke sis. Menjadi ke? Nanti sy nak cuba. Sbb batuk ni makin teruk pulak, kadang sampai menekan2 dkt perut. Risau dkt baby. Selalu sy thnkan batuk tp tk tertahan jgk kadang.