Elok ke Pap smear

Sy alami keputihan berlebihan..bila keluar byk tu adela rasa gatal2 tu,kdg nak bsama pun pedih dan sy rasa nak pergi checkup pap smear..sapa2 ada pengalaman tak..sakit ke? Bila masa yg sesuai utk check ye? Mcm teruk je ni Btw sy masih ttc ##pleasehelp

7 Balas

tk sakit pun..dia jolok siket je..sy buat hari tu.. sbb sy dh 4 tahun khawin tk ada anak... dia cek takot ada canser Rahim ke.. ada penyakit lain ke.. alhamdulillah keputusan keluar dlm 2 bulan tk ada apa sakit .. sy buat kt Kk je..free je.. tahun ni masuk 5 tahun khawin baru ada rezeki prengnent.. buat lah awak... pap smear tu.. tk sakit pun ...

11mo ago

thank you sis 🤗😍

tksakit pun awk .. awk kena relax je masa die tgh masuk tu, mcm sy hritu die bt sbb nk.ambik sample keputihan, tpi mmg tksakit rse mcm ada bnde seluk je, awk kist tarik.nafas n bt tkde pape, fikir bnde lain ke, tpi tgk atas nurse or doc jgk ada yg bt lmbut okaylaa tksakit klu dpt yg kasar tu hahahahah rse mcm semut sakit die , tpi srs tksakit pun

11mo ago

yeke awk..lega skit baca komen awkk

saye pergi hospital sbb perut mengeras je tapi baby okay je..terus nurse ambik sample keputihan sbb banyak keluar mase akhir pregnant...36minggu baru dapat tahu gbs positif..disarankan buat pap smear untuk kesan tanda tanda awal kanser

Bagus2! Sila lah buat. Tak sakit pun pun. Masa dia masukkan muncung tu you fikir benda lain. Fikir lah balik lepas pergi klinik nak masak ke nak urutkan laki ke hahaha yg penting tak fokuskan dekat benda alah tu. Tapi mmg tak sakit pun 😊

11mo ago

baik awk..nnt sy cuba fikir lain🤭

ada baca sekarang pap smear tkde mulut itik dah. buat mcm saringan . buat sendiri . rasanya mcm saringan covid yg cucuk masuk hidung tu tp kena masuk kt kemaluan kot

11mo ago

alamakk buat sendiri lg seram..😂

Bagus, sebab pap smear juga untuk mengesan tanda awal kanser pangkal rahim. Untuk masalah keputihan, boleh check dan minta saranan doc.

11mo ago

owhh..terima kasih awkk

bagus