Nak tanya ibu2. Kalau kali ke 3 czer, mmg akan di BTL ya sekarang ni? Di hsptl gomen.

Sy ada tanya pd doc, kalau dalaman/kondisi ibu baik selepas czer, tetap akn BTL ke? Dan doc kata ya sbb nk elakkan risiko. Sy cuma nakkan kepastian. Sbb dlu pernah dgr, kalau ok,diorg x kn BTL walaupun kali ke 3. Mungkin ada ibu yg berpengalaman boleh share. Tq ❤

1 Balas

masa sy bersalin dulu mostly kandungan ketiga doc czer +btl skali..turn sy anak kedua czer doc kata nti next pregnant kena btl terus

1y ago

oo memang mcm tu ya..dulu masa sy bersalin no 2, 4 tahun lepas doc cakap tgk condition..kalau ok, x BTL..kalau condition dalaman berisiko,baru akan BTL..kiranya memang kali ke 3 kebanyakannya mmg akan BTL la ya..baik faham..terima kasih atas info sis.. ☺