Baby 1m alami batuk

Sy ada sedikit kerisauan..ni first bby ..anak sy kdang² tu batuk..tp xselalu laa,batuk dia mcm gatai tekak tu.😅..sbb kdang² dia mcm buat bunyi² dri tekak dia..rasa mngkin nk keluaq kahak kot..sbb dia buat muka pelik😅..kdang² dia nak tolak kluaq prsan la mcm something..kalau nmpak smpat la lap,kadang rasa mcm dia telan balik ...kdang² dia jeluak tu bila lap lendir ²...akan kahak? Pernah tnya doktor masa check up klnik sblum 1m tu nafas dia okay ka,doc cakap semua okay...mnta tlg sapa ada pengalaman gini..?bayi 1m boleh ka pakai balm² legakan batuk?#ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

kalau guna balm pun x sure boleh hilang x kahak tu.. try bw klinik pakar kanak2 tgok dia org ckp apa.. kalau awk ada vicks pink for knk2 boleh apply tu sikit.. boleh try sapu kat sireh.. sireh tu letak kat periuk or cerek panas nti dia berubah warna sikit terus amik.. vicks tu sapu kat sireh letak kat dada bb.. buat 2x sehari.. sireh dah layu buang.. kali ke 2 guna yg baru..

Sama macam anak sya dulu. Kena rajin spray merimar untuk baby, merimar ni akan cairkan hingus dengan kahak. Baby 1 month boleh sapu minyak bawang putih.

guna balm cfrub balm tasneem ..anak saya 2 org guna tu dari lahir selesa tidur ..boleh guna seawal lahir vicks pink 3 bulan keatas..

2y ago

if nak try boleh bagitahu saya agent 😊