Mana ok induce atau sakit turun tanda?

Sy ada pengalaman induce tp tak ada pengalaman turun tanda... Kalau induce kita sakit dah ada kt wad. Kalau turun tanda.. Nurse suruh balik pulak sebab bukaan 1cm, 2cm.Takut baby lemas n suami tak sempat masuk LB.

1 Balas

definitely sakit turun tanda is better than induce. sbb induce ni always 50-50. 50% chances boleh dpt bersalin normal. tp boleh jd lg 50% baby terkejut nnt heartbeat drop ttbe kena emergency czer. plus stiap pregnancy x sama. if boleh dpt normal lg alhamdulillah. tp bila induce kena always standby sbb probability kena czer pun ade. so kena buat senaman yg bantu bukaan yg keras2 sikit selain dr berjalan