baby start makan

sy ada baca start mkn umur bby 6 bulan/bila bby dah tunjuk tnda2 ready untuk mkn. ank sy buln dpn tengh bulan bru msuk 6. tp skrg 5 bulan stengh dah tunjuk tanda ready nk mkn. boleh start/ tunggu je. thanks ibu2 #firstbaby #firstmom #ingintahu

4 Balas

Tunggu sahaja. Bby sy pun begini bila masuk 5mth+. Tp sy tetap tunggu kerana sistem penghadaman mereka masih belum matang sepenuhnya. Dah masuk 6mth tepat baru sy beri bubur kosong yg btul2 halus, buat 4 day rules utk tgk penerimaan perut bby.

lebih baik minta advise dr paed. atleast bila awak nak start intro baby makan awak tak susah hati.

boleh refer penerangan dr doctor irma. semoga bermanfaat https://vt.tiktok.com/ZS86fK349/

tunggu je 6 bulan