4w pregnant. Hausss , tekak kering. Cara hilangkan rasa haus?

Sy 4w pregnant, tiap hari mesti ada rasa haus tekak kering yg melampau, air masak minum almost 2 botol mineral besar tu tpi sama jugak tak lega rasa haus tu. Tak larat dah nak gi toilet je😪😖😭sy kerja pun duk ofis je dlm air cond. Sejak2 pregnant ni jek jadi mcm ni Ada tips tak nak controll air ? Atau cara nak hilangkan haus ni ? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

Macam saya sis, first prgnancy saya tak mcm ni, saya gugur bulan 4 hari ni, ni saya prgnant blik, hehe, doc suruh jarak 3-6 bulan, tapi bru 2 bulan, lekat pulak. Kali ni prgnant, dengan hidung berdarah, tersumbat, tekat kering gila, hari tu sya takut nk minum ais, tapi kali ni, keja minta ais kat hsbnd, hnbnd saya jenis layankan je. Air coway sejuk tu, selalu saya minum. hahaha. Bedal ja la

Sama laaa saya okey nak minum tapi ke toilet tu kadang nak kluar jalan2 tu asyik ke petronas shell asyik nak kencing jew 😂 harap adalah tips jugak.

Macam saya, saya ambik performance drink shaklee. Memang haus tu kurang, tak sangat dah. Lepas tu loya pun tak selalu. Mungkin boleh try jugak

Masa awal2 mmg sentiasa haus tekak kering.. so pg mana2 saya mesti bawa botol air dlam bag siap2..

Samaaaaa haus tekak keringggggggg😭 ye dh minum air still haussssssssss