Bayi songsang

Sy 28minggu, td jmp doc & doc ckp bayi songsang. Tkt nya sy. Bhya tak.. #ingintahu #firstbaby

16 Balas

saya masa 7 bulan baby melintang , masa tahu dia melintang tu saya baca al fatihah , ayat kursi sambil² usap perut and borak² dengan dia.alhamdulillah tak lama lepas tu dia dh masuk laluan. setiap kali check up mmg kepala dia dh dkt bawah . sekali tu je lah dia melintang. doa bnyk2 ,jangan risau insha'Allah nanti dia masuk lah tu dalam laluan dia semula.

baby sy pun songsang , 33w baru kepala kt bwh dan 35w baru dia masuk saluran . sy cuma rajinkan sujud lama2 dan mlm kdg2 bila dah tutup semua lampu , pasang lampu torchlight fon suluh kt baby sambil tunjuk jln ke bwh dan usap perut ckp kt dia kepala kene kt bwh sambil usap kt bahagian bwh tu

Baru 28 minggu.. Lama lagi tu sis.. Sy dah 33 minggu baby boleh pulak pusing melintang 😂😂 Hari tu dah elok kepala dia dekat laluan pintu rahim.. Dia nak pusing² lagi sebelum keluar 15hb 7 nanti 😂😂

2y ago

Harap² dia pusing balik lah sebelum bersalin.. Sy tak nak czer 😵😵

awal lg sis.nanti anak akan pusing semula.jangan risau tak bahaya pun.janji check pergerakan anak.saya 2 org anak songsang sis.last2 operate.anak ok je sihat..dah 11 and 4 tahun sekarang sis.

28w tu lama lg sis nk ke penghujung nya. tk bahaya cumanya risiko untuk czer tu tinggi lah. tp kan baby tgh aktif gerak2 pusing2. ckp2 lah ngn baby tidur elok2 🥰

sya puN masa 28w songsang lgi. paStu 34w bru dia duk elOk. . hari2 ckap ngan bby suh dia masuk laluan elok2. insyaallah. . .

saya scan 32 minggu, baby songang. doktor kata normal.. 36 minggu scan lagi. klau masih songsang kena jumpa doktor pakar.

masih awal tu sis. baby masih boleh pusing lg tapi kalau dah 36w baby susa dah nak pusing sbb baby dah besar

sokie bnyk masa baby nak pusing... unless dah masuk third trimester.. haa..ku nanti doc ckp nk buat ape na

cakap dgn baby sis.. anak..gerak kaki ke atas nak. mudah urusan bersalin nanti. baby dgr ☺