Sakit bawah perut dan atas kemaluan

Sy 27week. Knp sjak akhir2 ni rs sakit di bahagian bawah perut dan atas kemaluan. Kalau nak bangun duduk atau ubah posisi tidur ya allah sakitnya. Sy takde pengalaman sb ni 1st baby. Dah la pjj dgn suami 😭😭. Normal ke atau sesuatu yg tak kena!#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

7 Balas

normal. baby tengah membesar dalam rahim awak. baby tekan organ2 sekeliling tu. xde ubat. sy tgah alami mcm awak tp sy xtya dkt sosial media, sy tya doctor yg checkup sy trus. masa check up please cuba tanya misi if benda tu awak rasa sakit, abnormal. tanya misi takkan mrh. kalau awak ckp pjj dgn husband, sy pjj dgn husband juga. skrg tgah pregnant juga awak. tu bukan stu alasan utk kita tak tnya misi/doctor msa checkup.

masuk 28week sy juga sdg rasa benda tu.. first baby jgak.. tambah2 baby dh byk gerak skrg.. kdg2 tido pn dh x lena.. buat keje cepat penat.. jalan pon cepat penat 😅😅 semoga lepas beranak ni dpt balik energy mcm biase

normal sis...saya pun mcm tu.. kalau nak gerak tu Cuba kapit kaki jgn bukak kaki besar2... try kapit kaki lutut ke lutut kalau nak turun katil or nak ubah posisi tidur. akan kurang sakit

saya pun mengalami benda yang sma sis .. kalau nak tukar position time tido tu mmng sakit rasa mcm tegang urat 😣😣

2y ago

sama..

normal sis , sbb baby dh makin besar dan dh masuk laluan dia . nnti lagi byk week lagii sakit huhu

sama sis..skrg tgh alami..sy 30w..pjj jgk dgn suami 😭

normal