Chicken pox semasa pregnant

Sy 21 weeks. Kena chicken pox pulak. Sgt x selera mkn. Satu bdan sakit. Smpai muka, dalammulut dan rambut pun ada. Runsing sy fikirkan kandungan. Dengan makan ubat je selalu. Doakan sy cepat sembuh ye😔

3 Balas

Saya pernah kena chicken pox masa 2nd pregnancy . Tp saya kena mostly dkt bdn, tgn n kaki . Saya lumur 1 bdn & tmpt yg kena tue, dgn daun semambu + beras . Blend beras kering, lps tue daun semambu tue pun blend jgk, then campurkan jd mcm paste . Saya buat tiap kali sblm tido . Alaskan dgn kain batik supaya tilam tak kotor . Mandi, saya gunakan sabun neem himalaya . Make sure tido asing dr org lain supaya tak berjangkit . Kalau dlm mulut ada jgk, maybe boleh try kumur dgn betadine mouthwash , yg tue bgs sbb ada iodine. Semoga cpt recover ya sis, yg penting da refer dkt doc or gynea . Hugs

saya pernah kena chicken pox masa pregnant no3...MMG rasa tak selesa ..minum air kelapa habis BYK keluar chicken pox nya..lepas tu nanti doc kk suruh g hospital utk buat detail scan sbb ada chicken pox.. Alhamdulillah anak okey tak ada apa2...

Kalau sis semua tahu tips nak sembuh dr chicken pox mohon share ye. Tq semua

1y ago

mnum air kelapa. nak lgi elok mndi dgn air klpa tu. InshaAllah brkesan. smga dbri ksmbuhan dan kuat dlm ujian ini..