Gdm on insulin & metformin. Bersalin normal atau czer?

Sy 1st time mom (7thn ttc) ada gdm skrg 29w. Pakar suh decide nk bersalin normal atau czer. Ape pendapat mommies semua. #seriusnanya #ingintahu

5 Balas

langkah selamat, better czer. sbb sis ttc lama n ade gdm on insulin. bukan x boleh bersalin normal, tp risiko lebih sikit compared to czer. makcik sy ttc 11 tahun sume doc dia rekemen czer. anak 1st dia 2020 & anak 2nd 2022 dua2 czer. now dia tgh otw preggy anak ke3 dah. klau usia sis dah 30+ pun better czer jugak