Gdm on insulin & metformin. Bersalin normal atau czer?

Sy 1st time mom (7thn ttc) ada gdm skrg 29w. Pakar suh decide nk bersalin normal atau czer. Ape pendapat mommies semua. #seriusnanya #ingintahu

5 Balas

langkah selamat, better czer. sbb sis ttc lama n ade gdm on insulin. bukan x boleh bersalin normal, tp risiko lebih sikit compared to czer. makcik sy ttc 11 tahun sume doc dia rekemen czer. anak 1st dia 2020 & anak 2nd 2022 dua2 czer. now dia tgh otw preggy anak ke3 dah. klau usia sis dah 30+ pun better czer jugak

normal luka cepat baik. czer makan bertahun nak elok dalam 🥹 saya anak kedua gdm insulin. Alhamdulillah normal. skrg anak ketiga gdm ubat pulak. saya berdoa dapat normal lagi. sbb serik anak first czer, perut bertahun masih belum elok yg dalam. luar mmg kering elok. 🥰

cuma kalau firsttime nak normal. jalan lambat buka. nnt banyakkan belajar bukaan jalan cepat dan org cakap buat urutan prenium . InsyaaAllah Allah bantu 🥰

sama cam saya, sekarang da 30w4d.. jumpa pakar klinik kk. takde pulak tanya soalan macam tu.. anak first. umur saya 26

sme kes mcm sy tp alhmdllah sy xde gdm skrng sis dh bersalin ke

6mo ago

Alhamdulillah dah bulan 3 haritu. Anak pun dh 7 bulan😁