Berpantang

sy 1st mom skrg tgh berpantang minggu ke 4..baby start meragam sejak minggu ke 3 n baby susah nk letak asyik nk mengempeng dgn sy..wktu mlm paling struggle smpai sy x ckup tdo..skrg tdo bgun dkat tghari smpai sy tak breakfast n nk buang air kecil pun sampai lupa..n skrg bg sy tdo lg penting dari makan😭 mkn tghari n mlm pun lmbat😭😭 so soalan sy xpe ke ibu tak ckup mkn? n akak effect tak kat susu badan n baby? #firstmom #bantujawab #burnoutmum

2 Balas

baby mmg akan mengempeng je bila susu badan kita kurang jadi awk kena banyakkan minum air kosong & makan makanan berkhasiat supaya susu makin meriah . Jgn biarkan perut kosong klau xsempat masak suruh je husband beli sesiap makanan yg kita boleh makan . Husband pon kena main peranan juga jgn buat xtahu masa isteri tengah pantang 😅 klau dh buat mcm2 cara susu badan still xcukup better campur je dgn susu formula yg sesuai dgn bby insyaAllah baby nnti tido lena je kita pon boleh rehat lama . Makanan pantang jgn mkn yg bukan2 nanti baby kembung klau kembung lagi stress nk jaga

2w ago

susu badan ada je..baby kdang mengempeng kat breast sampai byk kali muntah susu n trmuak...

Ibu menyusukan anak kena makan lebih 500 kalori drpd wanita biasa. Kena makan, elakkan stress, kawal emosi, minum air kosong secukupnya, belajar cara tenangkan dan tidurkan bayi di medsos Baby Language.