Ruam2 Di Muka Baby

Hi semua, nak tnya, klau timbul ruam2 kat muka baby maknanya dia alergik makanan ke? Sbb bg makan yg ada susu dlm tu mst naik merah2. Ada cadangan lain tak utk bg makan apa klau baby alergik susu? ?? Baby 6m+

1 Balas

Baby 6m bagi je bubur kosong dulu . Jangan bagi anak benda manis dulu . Bagi bubur kosong lepas tu baru slowly start tambah sayur . Biar dia rasa yang tak sedap dulu , yang tawar tawar , yang pahit . Kalau anak terbiasa bubur ditambah benda yang manis takut nanti anak boleh jadi picky eater . Bagi benda yang sama hari hari pun tak pe . Bagi dia biasa dengan makanan , bagi dia kenal . Makanan solid bukan keperluan utama lagi pun , cuma kita bagi untuk ajar dia makan .

4y ago

Ooo, okayy terima kasihh.