susu

susu formula ape yg berat baby cepat naik/naik banyak?

10 Balas

Susah nak suggest... sebab susu formula ni kita kena try and error dulu tengok mana yg baby tu ngam... dulu saya bagi anak anmum tak sesuai... bagi lactogen pun sama... try S26 baru dia ok... but the price hmmm so try tukar tu dupro alhamdulillah dia ok...

4y ago

Sis nk tanye anmum xsesuai tu bby sis cmne ye

Blh try minta pendapat doctor atau nurse. Sy bg ank s26 ok je tp harga mahal sikit. 600g dah rm50+ tu pun tahan bape hari je. Berat mmg tiap bln checkup naik 1kg. Baby x semua sama, tgk penerimaan baby, takut x sesuai. Kena try.

pengalaman saya. masa anak first berat kurang naik. pakar kanak2 suruh try susu jenama snow. so far berat naik cantik. da ok berat baru sy stop...

Kalau anak saya, saya perhatikan badan dia menggebu masa minum dutch lady plain, bila saya tukarkan susu anmum, baru badan dia ok.

Try guna nie ada jual dkt farmasi , baby sy pon ada masalah berat bdn farmasi bg nie tok naikan berat bdn baby

4y ago

Umur*

Lactogen..atas bayi jgk.. Try cari yg trbaik

Xsmua susu ngam dgn bby sis..dgn try in error

Susu kena try. Tak semua berat boleh naik

s26 cpt sgt baby bsar...bam bam

S26... Mmg cepat naik nye