Susu lepas setahun lebih

Susu apa sesuai lepas baby setahun??? Masih yang teruskkan susu formula atau tukar susu lain??? Boleh share jenama susu??? #bantusharing #ingintahu #SeriusTanya #firstmom#bantujawab

9 Balas

Susu full cream kotak atau tepung. Apa2 brand pun okay. Try and error sebab penerimaan kanak-kanak tak sama. Anak saya minum Fernleaf Fullcream (tepung) & Farm Fresh (kotak).

Sy bagi je susu fm ikut umur anak. Kadang anak taknak makan sgt, kita topup kat formula. Pastu kalau dia makan banyak sehari tu, saya jarakkan masa bagi susu kat dia.

kalau fm ada lg kt rumah tu habiskan je, next beli fullcream tepung je. 1y kita nk fokus makanan plk. fm @ susu yg ada gula tambahan blh buat anak kenyang susu

boleh try fullcream atau teruskan je jenama awk guna skrg ...mana2 pon kne tgok ank sesuai ke tak

sye masih teruskn susu fm yg sme cuma tukar lgkah 3.. da try full cream kotak, anak x nak..

Anak sy minum dutchlady dan farm fresh kotak.

Dutch lady fullcream

fullcream