suami mengamuk anak menagis tengah malam

Suami kerap marah dan mengamuk sebab anak selalu menangis waktu malam. semalam suami marah saya sebab anak tak nak senyap ? saya terasa hati sangat sebab nak anak tapi tak nak jaga bersama.

2 Balas

First tnye pe masalah suami sbnarnya. Kdua remindkn dy psl hbngn ank dgn suami. Tiga igtkn psl tanggungjawab. Tp ckp la nada lembut2 dlu. If nk mngamok juga just ckp dgn mil, fil or akak n abg suami sis bia d org yg nasihat ank d org sndri. Kalo segan nk citer mslh cmtu kt fmly suami. Just buat perkara sama mcm dy juga. Alasan awk terlalu bnyk tuk awk rasa nk mara juga. Jgn igt dy sorg boleh mara. Dy sorang de tension. Bukn nk aja jd derhaka or kurg aja cuma pndai2 la awk ckp bg dy phm pe awk rasa.

Awk kne ckp dgn di baby mmg mcm2 ragam menagis je cara dia berkomunikasi. Ni anak sama2 kalau gini gaya awk amik perancang takyahla tambah anak lg selagi perangai dia xberubah