Anak tak nak minum susu dalam botol

Stress nya rasa bila anak tak nk susu dalam botol nk buat kerja rumah pun susah perah susu badan dalam botol pun die tak nak at the end buang je susu tu sbb susu rosak anak tak nak minum... Jadi terpaksa bagi susu badan terus lepastu anak jadi nk berkepit je ade sekali tu 1 hari tak mandi sbb anak nk berkepit je stress sangat. Apa perlu saya buat anak umur 2 bulan seminggu... Duduk rumah mk mertua pulak tu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

5 Balas

hmmmm sama saya saya pun breastfeed 24hours xD tapi saya train baby feeding 3 hourly feed...lepas tu dlm dia tidur tu saya buat la keje umah and mcm mcm lagi. tapi lain baby ni lain ragam nye....dulu masa dia usia sebulan pun banyak ragam...sebb masa tu tak train dia lagi...mandi pun saya bawa dia ke blik air hehe...dia nengok mamanye mandi ..dah masuk usia sebulan setengah saya terpakse traib dia juge...alhamdullilah ok dah...sis jgn give up ya...try and error insya allah ade jalan tu...

2y ago

heheh takdela ...bilik mandi saya tu ade bahagian basah dan kering..selalunye saya biarkan baby dlm tempat persalinan diaper dia ...pastu saya mandi ..sambil nyanyi ke melalak ke heheheheh asalkan dia dengar suara mama dia..insya allah dia tak nangis .. saya takde walker ...

Alahai kesiannya 🙁 saya pon tgh mengalami masalah yg sama. Baby masih refuse bottle. Saya ada baca artikel kene introduce slow2 and pada masa2 tertentu. Sekarang saya cuma try bagi 1oz pada waktu pagi sebelum naptime dia. Kalau baby mengantuk, dia akan minum juga sikit. Sekarang masih kurang berjaya lagi, harap2 dia ok nnt. Good luck untuk awak juga 🙏🏻

ade satu malam tu mk mertua bagi susu formula buat dlm 2oz mcm tu die minum habis then tidur esok nya cuba bagi lagi die minum jugak habis tapi tak lama lepas tu die sendawa sekali muntahkn balik susu tu ha sejak tu terus tak nk susu botol dh

Blh try tukar puting botol tu kak, try doctor baby atau fiffy (latex)

2y ago

nanti saya cuba kot menjadi terima kasih ya

dah cuba orang lain yg berikan? husband ke mak mertua ke.

2y ago

dah sama jugak die tak nk ade sekali tu ada apoiment dekat hospital tinggal anak dgn suami dlm kereta bekal kn susu formula dlm botol meraung² anak tak nk minum susu saya berlari pegi dekat kereta susu kn anak dan terpaksa tukar tarikh apoiment