Stress mak mertua

Stress lh berpantang dgn mak mertua... Selalu membebel ad ja bnda x kena... Selalu bandingkan kita dngan ank2nya yang lain... Ank sya ad kuning... Sya dh kejutkan bgi susu setiap 2 jam tapi ibu mertua kta x nmpak pn bgi susu... Pastu mak mertua kta ank hang kuat tido nanti kuning naik pdan muka.. Suami plk buat x tahu ja... Pernah skali sya pergi ke tandas mak mertua bgi air kosong dkt anak ... Ank bru 10 hari#bantusharing

5 Balas

saya kalau mil suka compare ni sy tak duduk rmh dia😅 entah la bagi sy kan klu nak duk rmh mil ke rmh mak sndri pun hati mental kena cekal. kalau mak2 bg air masam ke makan ke kena berani tegur. kalau rasa takut jadi bergaduh or mls nak pnjang cerita terpaksa diam je la. tapi hati sakit emosi terganggu. kalau saya tak ckp banyak dah saya mmg ajk suami balik pantang rmh sendiri je. dlm pantang ni utamakan la diri awak dan ank awk dulu. pantang2 emosi terganggu dlm jangka masa pendek mungkin tak nampam kesan esok2 nanti mana kita nk tahu kan. jadi klu boleh berpantang la dalam ruang yg selesa dan dalam keadaan yg harmoni. kalau mengundang tu baik elakkan la