Stress mak mertua

Stress lh berpantang dgn mak mertua... Selalu membebel ad ja bnda x kena... Selalu bandingkan kita dngan ank2nya yang lain... Ank sya ad kuning... Sya dh kejutkan bgi susu setiap 2 jam tapi ibu mertua kta x nmpak pn bgi susu... Pastu mak mertua kta ank hang kuat tido nanti kuning naik pdan muka.. Suami plk buat x tahu ja... Pernah skali sya pergi ke tandas mak mertua bgi air kosong dkt anak ... Ank bru 10 hari#bantusharing

5 Balas

BAHAYA BERI BAYI BAWAH 6 BULAN MINUM AIR KOSONG Berikut adalah bahaya pemberian air kepada bayi bawah usia 6 bulan, menurut National Lactation Centre, Malaysia : Menyingkirkan lapisan perlindungan yang telah dibina oleh susu ibu pada usus bayi dan menyebabkan bayi terdedah kepada pelbagai jangkitan dan alergi. Water intoxication atau berlebihan air menyebabkan bayi kenyang air dan tidak mahu menyusu. Mengganggu penyusuan di mana bayi kurang menyusu, lalu menyebabkan penghasilan susu ibu terjejas. Berisiko menghadapi masalah kekurangan zat kekurangan makanan. Membebankan ginjal bayi yang belum matang untuk memprosesnya. Mengganggu fungsi tubuh bayi sehingga boleh menyebabkan kematian.