GBS carrier

Spe pregnant klini gbs detected? Sy sblum ni pon daa ade,xtw pregnncy ni pon ade jgk..2x daa p hos sbb perut mngeras...bile buat ctg xda ape..sy rse mcm cntrction kdg rse mcm rengat tuu,,,skit,..pstu tiap kli urine msti ade lndir drh jgk kluar..mcm kte time period tu mommy..skrg daa xskit..daa kurg lndir drh tuu cume risau tiap kli bersama dgn somi...sbb sy skit mngeras tuu lpas bersama laa somi shoot dlm..Dr advice lpas discharge ward hrtu xbole bersme buat wktu skrg..tp smpi bile?somi dok tnye je..sy plk jd seriau ble nk bsme tu lg..spe ade gbs mcm sy??

1 Balas

kalau bersama suami, suami pancut dalam, air mani tu boleh trigger contraction. sy gbs sebelum ni kalau bersama kena pakai kondom. kalau ada keputihan banyak, mintak ubat insert kat doktor. lagipun kuman gbs ni, kalau bersama dengan suami tanpa kondom, suami ada risiko untuk dapat infection.

3mo ago

sebelum sy detect gbs, bersama tak pakai kondom, pastu suami sy rasa pedih2 and gatal2 kat alat sulit dia, pergi klinik jumpa doktor, doktor kata mungkin infection sebab keputihan sy. lepas detect gbs and suami dah baik, kitorang decide pakai kondom. sy beli kondom durex je, tu pun beli yang 3pcs dulu, kalau sesuai boleh beli lagi. kondom size standard je.