Kurangkan susu

sory kalau soalan agak pelik,ada cara tak nk kurangkan susu badan sbb brest selalu bgkak,saya kena pam 2jam sekali utk kosongkn susu,ape kerja pon xboleh nk buat,lpas pam akan lega sekejap,lpas tu bgkak lg,sakit..stiap kali pam dpt la dlm 6-8 oz..hari ni pantang hari ke 7..peti dh penuh dgn susu..bkn tak bersyukur,tp sakit..nk tido mlm pon xboleh,dh bagi baby isap,semakin dia isap semakin bgkak,tpkse bgun mlm2 2 jam sekali utk pam,tu belum termasuk berjaga utk myusu anak n tukar pampers dia..penat..#SeriusTanya

2 Balas

sye pon dulu mcm tu meleleh je susu basah baju mse pantang lapik kain pon lenjun,ank sye tk nk derect ,jdik nye tiap kli nk susu pam msok botol,stok susu mmg terlebih ii ank mse tu abis pantang berat 5 kilo haha,tpi yg sye perasaan bila msok dlm 2mggu nk abis pantang dia auto slow sndri susu nye susu tetap ada tpi dh tk meleleh ,bengkak je bgi bby kosong blik,mse pantang mmg struggle sikit la tpi insyaallah bila tgok bby bam ii bolat jdik bsemangat

jangan pam dah. bila pam. badan baca demand ank tinggi. lagi2 msih dlm pantang.. kalau bengkak susu, marmet je.. boleh google marmet mcm mana