Perut mengeras

Sorry nak tanya , normal ke perut asyik mengeras , kandungan masuk 35w .

13 Balas

Pengalaman sy 36weeks. Perot mengeras campor sakit sis pergi hospital ye. Kemungkinan tanda nk beranak. Mcm sy mengeras xberhenti campor sakit. Sy pergi hos kena tahan ward.jalan dan buka 1cm Keesokanya air ketuban pecah terus beranak. Sebelom tu sy perut kerap mengeras tapi xsakit. Yg sakit xtahan sngt sy pergi jugak hos untuk check.

4y ago

Sakit dibahagian perut mengeras tu & sakit piggang..

Saya ada tanya doctor, doctor kata baby dah start nak masuk laluan sebab tu dia selalu mengeras.. Hujung2 week akan lebih banyak mengeras dari baby begerak..

Hi sis. Normal sis. Tu tandanya baby bergerak active alhamdulillah. Semoga sis dengan baby dalam keadaan sihat walafiat sekarang amin 🤗

Saya dr 28 weeks dah start mengeras perut ni..baby pun asyik berguling2 je..hu..hu..nak buat kerja pun asyik terberhenti2..terkejut

Normal sis.. saya pun mcm tu dlu..akhirnya,saya bsalin ketika kandungan masuk 35 weeks..sbb perut kerap mengeras..

Kalau kerap mengeras petanda dh tu . Better gi hospital @ klinik yg tedekt check takut ad pembukaan ke .

perut mengeras tu mcm mana yee sis ?? maaf xde pengalaman lagi

Normal. Dah hujung2 nak bersalin dah tu

Kalo mngeras tak sakit tu Braxton Hicks

4y ago

mmg akn tjadi ke contraction palsu tu

normal..sbb dh ujg trimester