Milk booster

Sorry mummy panjng sikit...saya first baby..Baby saya baru 2 bulan 22 hari..sebelum ni susu ad jugak penuh setiap 2 jam..dapat selalu pam..saya jarang bagi sebab dy tolak direct macam da biase puting botol kan..sebab pernah sakit puting laa..pastu tak urut badan lagi..tapi saya memg ada bagi direct jugak tapi x selalu..kadang2 rasa mcm give up sangat..ad try milk booster jenama Mamom yang perisa vanila..sehari makan tu macam kurang..baru sehari makan kan..pastu lama2 susu saya memg kurang..bnyk bagi susu formula je..bg direct pun dpt laa sekali sehari..so ada cara lain tak nak bagi tambah susu mommies2..tolong saya..terima kasih❤️#firstmom #SeriusTanya #newmom

Milk booster
1 Balas

Bagi saya, tak perlu milk booster pun tak pe. Puan boleh dapatkan bimbingan penyusuan susu ibu dgn kaunselor penyusuan bertauliah seperti Owh Didiyana dan FB page Happy Breastfeeding Malaysia. Banyak info bermanfaat tanpa jualan milk booster. Kursus secara online pun ada, yuran pun murah. Boleh ambil peluang di situ. Kalau KK puan ada klinik mesra penyusuan susu ibu pun, puan boleh dapatkan panduan free je. Diorang akan tengok cara penyusuan puan dan anak betul tak ke tak. Diorang akan cek payudara. Just jangan ada rasa malu je. Kita nak belajar kan. Insya Allah boleh dan mahir. Moga di permudahkan.